Xin chào bạn! Hơn 1 tháng mình chưa viết bài mới kể từ ngày kết thúc series bán hàng trên eBay cơ bản. Và bây giờ, cũng nhân dịp bắt đầu năm mới 2018, mình sẽ làm tiếp 1 series nữa, đó là Bán hàng trên eBay NÂNG CAO nhé! Trong chuỗi bài viết này, bạn sẽ được Tyzaa giới thiệu, hướng dẫn những tính năng cao cấp hơn mà khi mở rộng quy mô kinh doanh, bạn sẽ phải sử dụng đến.

Tất nhiên, những tính năng nâng cao này để sử dụng bạn sẽ phải trả phí cho eBay. Đó có thể là những khoản phí duy trì cố định hàng tháng, hoặc biến phí theo số lượng sản phẩm bán được… Nhưng đừng quá lo lắng, đối với một người làm kinh doanh. Khi kinh doanh trên eBay phát triển, có doanh thu, có lợi nhuận… thì mọi thứ đều là chuyện nhỏ. Chỉ có lấy vợ nhỏ là chuyện to thôi! 😀

Ok! Đùa vui một chút cho có không khí. Trong bài viết này, mình sẽ giới thiệu đến bạn về eBay Store. Vậy, eBay Store là gì? Lợi ích khi sử dụng eBay Store? Chi phí khi sử dụng eBay Store là bao nhiêu? Khi nào thì bắt đầu sử dụng eBay Store? Và yêu cầu để được sử dụng eBay store là gì?… Chúng ta cùng tìm hiểu nhé!

1. eBay Store là gì?

Cửa hàng eBay (gọi là eBay Store luôn nhé!) là một trong những tính năng ưu việt của eBay. Đây là nơi mà sellers có thể hiển thị tất cả những sản phẩm của mình đến với khách hàng. eBay Store sẽ hỗ trợ mọi thứ mà sellers cần để phát triển công việc bán hàng trên eBay. Bao gồm những tùy chỉnh cho store và các công cụ kinh doanh mạnh mẽ, dễ sử dụng.

Hiểu một cách đơn giản thì eBay Store như là một cửa hàng offline vậy. Bạn sắp xếp, phân loại hàng hóa và thực hiện các chương trình bán hàng ngay tại cửa hàng. Khi khách hàng vô cửa hàng của bạn, họ sẽ dễ dàng thấy được bạn đang bán những gì? Giá cả ra sao? Và cả các chương trình ưu đãi khi mua sản phẩm nữa. Thật là một tính năng tuyệt với của eBay phải không.

Sellers nào đang bán hàng trên eBay có Store?

Việc này rất dễ nhận biết, hầu hết sellers muốn kinh doanh trên eBay lâu dài đều sử dụng Store. Bạn chỉ cần tìm bất kỳ một sản phẩm nào, và nhìn vào khung thông tin người bán. Sellers nào có biểu tượng cánh cửa màu xanh, thì sellers đó có Store. Ví dụ hình dưới mình tìm sản phẩm với từ khóa là “ring for men” và chọn xem sản phẩm đầu tiên luôn.

ebay store

Tại trang thông tin sản phẩm, bạn nhìn sang khung bên phải, đây là nơi hiện thị thông tin sellers. Nếu sellers có store thì bạn sẽ thấy biểu tượng cánh cửa màu xanh nhỏ như trong hình. Click vào đó bạn sẽ được chuyển đến trang store của sellers này.

Khi vào store, bạn sẽ được thấy tất cả các sản phẩm mà sellers đang bán. Và tất nhiên, sản phẩm đã được sellers sắp xếp theo từng danh mục cụ thể, rất dễ dàng cho việc tìm kiếm của khách hàng.

2. Lợi ích khi sử dụng eBay Store

Thứ nhất: Tiết kiệm chi phí

Trong kinh doanh, thì bài toán về doanh thu – chi phí – lợi nhuận luôn được ưu tiên số 1. eBay Store là giải pháp tốt giúp bạn giảm thiểu tối đa chi phí bán hàng trên eBay. Bao gồm cả Listing fees (phí đăng bán sản phẩm – thu khi đăng sản phẩm lên bán hàng trên eBay) và Final Value Fees (phí giá trị cuối cùng – thu khi sản phẩm được bán thành công).

Khi sử dụng eBay Store, các khoản chi phí sẽ được giảm đi rất nhiều. Mức độ giảm phụ thuộc vào gói store mà bạn đăng ký sử dụng. Hãy cùng mình làm một bài toán về tiết kiệm chi phí khi sử dụng gói store thấp nhất (gói Basic Store) khi bán 1000 sản phẩm mỗi tháng với giá $10/sản phẩm nhé:

– Đối với Sellers không sử dụng store:

          + Listing fees: 1000 item x $0.3 – 50 item x $0.3 = $285 (miễn phí listing 50 item/tháng)

          + Final value fees: 1000 item x $10/item x 10% = $1000

          + Phí Store: $0 (không sử dụng store)

          => Tổng chi phí: $285 + $1000 + $0 = $1285.

– Đối với Sellers sử dụng store gói thấp nhất (Basic):

+ Listing fees: 1000 item x $0.3 – 250 item x $0.3 = $225 (miễn phí listing 250 item/tháng).

          + Final value fees: 1000 item x $10/item x 3.5% = $350 (từng categories có mức phí khác nhau, lấy ở mức % thấp nhất).

          + Phí Store: $19.95/tháng.

          => Tổng chi phí: $225 + $350 + $19.95 = $594.95

Rõ ràng là khi sử dụng store, sellers đã tiết kiệm được hơn ½ chi phí hàng tháng. Đó là mới chỉ sử dụng gói store cơ bản (gói Basic).

Thứ hai: Các lợi ích đặc biệt của Store

Ngoài việc tiết kiệm chi phí ra, khi sử dụng eBay Store bạn còn nhận được các lợi ích như:

 • Giảm giá khi sử dụng dịch vụ vận chuyển của eBay.
 • Tặng coupon giảm giá khi chạy các chiến dịch quảng cáo trên eBay.
 • Được tham gia các event tặng thưởng dành cho các Top Rated sellers.

Thứ ba: Xây dựng thương hiệu riêng

Với eBay Store, sellers có thể xây dựng thương hiệu trên eBay của mình. Khi có thương hiệu riêng, Store của sellers đó có cơ hội được hiển thị ngay tại trang chủ (home page) của eBay. Nơi mà có hàng chục triệu khách hàng truy cập mỗi ngày. Đây chính là cơ hội để tiếp cận một lượng lớn khách hàng.

Bên cạnh đó, cũng có thêm một tính năng ưu việt nữa khi sử dụng store. Đó là sellers được tối ưu đường dẫn đến store của seller trên eBay. Chẳng hạn như:

www.store.ebay.com/yourstorename

Với một đường dẫn ngắn gọn, dễ nhớ. Sellers có thể dễ dàng gửi cho khách hàng của mình ở các kênh bán hàng. Điều hướng khách hàng đến với store và thực hiện các hoạt động chăm sóc, bán hàng.

Ngoài ra, sellers cũng có thể thiết lập 4 sản phẩm nổi bật ngay tại trang chủ store của sellers. Điều này giúp sellers có thể quảng bá những sản phẩm tốt, chất lượng nhất đến với khách hàng.

Và còn rất nhiều những tính năng, lợi ích khác nữa mà chỉ những sellers sử dụng eBay Store mới nhận được. Trong khuôn khổ bài viết, mình chỉ giới thiệu một số tính năng chính.

3. Chi phí khi sử dụng eBay Store

Phí sử dụng Store trên eBay rất rẻ, không đáng kể so với những lợi ích mà nó mang lại. Khi đăng ký sử dụng store trên eBay, có 3 gói để sellers chọn lựa. Tùy thuộc vào quy mô và nhu cầu sellers sẽ chọn gói phù hợp:

 • Basic: $24.95/tháng – Thanh toán theo năm: $19.95/tháng
 • Premium: $74.95/tháng – Thanh toán theo năm: $59.95/tháng
 • Anchor: $349.95/tháng – Thanh toán theo năm: $299.95/tháng

Chi tiết về phí store trên eBay và các tính năng của từng gói, bạn xem hình dưới:

4. Khi nào nên sử dụng eBay store

Với những lợi ích tuyệt vời nhận được khi mở store trên eBay. Thì rõ ràng, bạn nên mở store càng sớm càng tốt. Tuy nhiên, không phải ai cũng có thể mở store một cách dễ dàng được.

5. Yêu cầu khi mở store

Để mở store trên eBay, tài khoản của bạn cần đạt đủ các yêu cầu:

 • Có tài khoản bán hàng trên eBay – eBay sellers account.
 • Có tài khoản Paypal đã verify.
 • Hiệu suất bán hàng của tài khoản bán hàng trên eBay phải đạt mức trên tiêu chuẩn .

Lưu ý: Đối với gói store Basic, sellers chỉ cần đạt 2 yêu cầu là có tài khoản bán hàng trên eBay và tài khoản Paypal đã verify. Nhưng nếu muốn sử dụng gói store Premium hay Anchor thì cần phải đạt đủ cả 3 yêu cầu trên.

6. Hướng dẫn mở store trên eBay

Việc mở store trên eBay khá đơn giản, chỉ vài thao tác là xong. Đầu tiên, truy cập vào tài khoản eBay, tại My eBay bạn chọn Selling.

Tiếp theo, chọn Account để truy cập Dashboard của Seller

Tại khung Dashboard bên trái. Bạn click Subscriptions

Tại đây bạn sẽ thấy mục eBay Stores. Chọn gói store sẽ sử dụng và click Subscribe là xong!

7. Làm dropshipping có mở store trên eBay được không?

Dropshipping là gì? Hiểu đơn giản là lấy sản phẩm ở một nơi với giá thấp và bán lại với giá cao hơn. Dropshipping là điều tất yếu, hiện diện ở mọi nơi, mọi ngóc ngách, mọi lĩnh vực. eBay không cấm sellers bán hàng trên eBay với mô hình dropshipping. Mặt khác, eBay còn khuyến khích sellers nữa.

Chính vì vậy, dù cho bạn có hàng tồn kho hoặc bán hàng trên eBay với hình thức dropshipping thì vẫn có thể mở store bình thường. Chỉ cần bạn cung cấp sản phẩm chất lượng cho khách hàng, chăm sóc khách hàng tốt, giữ hiệu suất bán hàng trên mức cơ bản thì bất cứ lúc nào cũng có thể mở store.

Lời kết!

Khi bạn đã thực sự bán hàng trên eBay, bắt đầu có doanh thu, có lợi nhuận. Đặc biệt là khi bạn muốn mở rộng quy mô công việc kinh doanh trên eBay thì việc mở một store trên eBay là một quyết định hoàn toàn đúng đắn. Nếu giới hạn bán hàng của tài khoản eBay của bạn trên 50 thì bạn đã có thể tính đến chuyện thiết lập một store được rồi.

Với kinh nghiệm bán hàng trên eBay hiệu quả qua nhiều năm của Tyzaa. Thì chỉ riêng khoảng phí Listing và phí giá trị cuối cùng nếu là một sellers binh thường thì nó quá đắt đỏ, lợi nhuận thu về sau khi bán sản phẩm thành công sẽ chẳng còn bao nhiêu. Do đó, việc tiết kiệm hơn ½ các khoảng phí này sẽ là bước đột phá cho lợi nhuận của bạn.

Chúc bạn một năm 2018 an khang – thịnh vượng!

2,949 Comments

 1. Leilani Bingaman

  Hi

  My compliments for you beautiful website what you have.
  I had visited your website last month to order, but unfortunately I did not have enough money to buy it,
  but today because I had enough money, I wanted to order it from you,
  but I can not find the product anymore in you shop, it looks like this on this blog https://bit.ly/Powertoolsblog i can order it from someone else,
  but would like to buy it from you, I hope you will sell the product again soon, mail me if you are going to sell it again, I’ll wait

  Greetings

  Reply
 2. A dog’s face can very easily give away their guilt. It doesn’t help when they are standing directly in front of the mess they just created. But admit it, you stay mad for about 10 seconds and then you have to laugh at the situation standing before you.

  Reply
 3. If your child develops a rash or irritation on his body for no apparent reason, it could be irritating substances present on new clothing worn without washing. For children with sensitive skin, the American Academy of Pediatrics (AAP) recommends washing new clothing and towels before using them.

  Reply
 4. On Friday, the White House honored the first lady with a tribute on Twitter. “Happy Birthday, @FLOTUS!” the post was captioned along with an image of Mrs. Trump sitting alone on a sofa during a bilateral meeting between Donald Trump and Czech Prime Minister Andrej Babis in the Oval Office.

  Reply
 5. I have been browsing on-line greater than 3 hours these days,
  yet I never found any interesting article like yours.

  It is pretty price sufficient for me. In my view, if all
  web owners and bloggers made just right content as you
  probably did, the web will likely be much more
  helpful than ever before.

  Reply
 6. Swayze gained me over approximately Nick yelping, you do
  not pick up a girl who just set basics within your area!” and
  Swayzeis I’m-gonna-eliminate-you a reaction to the guide villain informing him,
  I used to fuck people such as you in prison.” Road House was the Tim Raines
  of activity shows — positively a Hall of Famer, solely nobody realized it at the time.

  Reply
 7. I’ve been browsing online more than 3 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours. It is
  pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good
  content as you did, the web will be a lot more useful
  than ever before.

  Reply
 8. I’ll right away grasp your rss as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe.
  Thanks.

  Reply
 9. Woah! I’m really loving the template/theme of this
  site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance”
  between usability and visual appeal. I must say you have done
  a amazing job with this. Additionally, the blog loads extremely fast for me on Firefox.
  Exceptional Blog!

  Reply
 10. Hello would you mind sharing which blog platform you’re using?

  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time
  deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely
  unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

  Reply
 11. I’ve been surfing online more than three hours these days, yet
  I never found any fascinating article like yours. It is pretty worth enough for me.

  In my view, if all site owners and bloggers
  made good content material as you probably did, the net will likely be much
  more helpful than ever before.

  Reply
 12. I have learned a number of important things as a result of your post. I would also like to say that there may be a situation in which you will have a loan and don’t need a co-signer such as a Fed Student Aid Loan. But when you are getting financing through a regular lender then you need to be ready to have a co-signer ready to make it easier for you. The lenders will probably base their own decision over a few components but the greatest will be your credit rating. There are some lenders that will furthermore look at your work history and decide based on that but in many cases it will be based on on your scores.

  Reply
 13. It’s appropriate time to make some plans for the longer term and it is time to
  be happy. I have read this post and if I may I want to suggest you some fascinating issues
  or tips. Perhaps you could write next articles regarding this article.
  I want to learn even more things approximately it!

  Reply
 14. Howdy would you mind letting me know which web host you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I
  must say this blog loads a lot faster then most. Can you
  recommend a good internet hosting provider at a honest price?
  Thanks, I appreciate it!

  Reply
 15. I’ve been browsing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content as you did,
  the net will be a lot more useful than ever before.

  Reply
 16. May I just say what a comfort to discover somebody that
  actually understands what they’re discussing on the web.
  You definitely understand how to bring a problem to light and make it important.
  More people must check this out and understand this side of your story.
  I was surprised that you’re not more popular since you certainly possess the gift.

  Reply
 17. It’s in reality a nice and helpful piece of info.
  I’m satisfied that you just shared this helpful information with us.
  Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  Reply
 18. At contributing McDonald’s restaurants nationwide along with available at stores including Safeway,
  Kroger, Massive SuperValu, Kohls, Ahold, and Food Lion these giftcards can be bought.

  Reply
 19. That is really fascinating, You are an overly skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to in the hunt for more of your great post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  Reply
 20. I’ll immediately grab your rss feed as I can’t find your email subscription hyperlink or newsletter
  service. Do you have any? Kindly let me realize in order that I could subscribe.
  Thanks.

  Reply
 21. Everyone loves what you guys are usually up too. This type of clever work
  and exposure! Keep up the fantastic works guys I’ve incorporated you guys
  to my own blogroll.

  Reply
 22. Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I may return once again since i have book marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

  Reply
 23. It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I desire to suggest you
  few interesting things or advice. Maybe you can write next
  articles referring to this article. I desire to
  read more things about it!

  Reply
 24. While the secret and even the screen photographs might lead
  many to imagine that is actually a Pokemon enviornment type sport, that is not even remotely true – It’s a cell port
  of their board recreation that entails gathering figures and spinning arrows.

  Reply
 25. Great website. Plenty of helpful info here. I’m sending it to several friends ans additionally sharing in delicious. And obviously, thank you in your sweat!

  Reply
 26. That is very interesting, You’re an overly skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look ahead to in search of
  more of your great post. Additionally, I have shared your web site in my social networks

  Reply
 27. I will immediately grab your rss feed as I can’t find your email subscription link or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Please permit me realize in order that I may subscribe.
  Thanks.

  Reply
 28. I love what you guys are usually up too. This sort of clever work and reporting!

  Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my own blogroll.

  Reply
 29. An added important component is that if you are a senior, travel insurance pertaining to pensioners is something you should really consider. The mature you are, the more at risk you’re for allowing something poor happen to you while in foreign countries. If you are definitely not covered by some comprehensive insurance policy, you could have several serious challenges. Thanks for expressing your suggestions on this web site.

  Reply
 30. Everyone loves what you guys are usually up too. This type of clever work and coverage!

  Keep up the good works guys I’ve included you guys to our blogroll.

  Reply
 31. It is appropriate time to make some plans for the long run and it is time to be happy.
  I have learn this publish and if I may just
  I want to counsel you some interesting things or advice.
  Maybe you can write next articles relating to this article.
  I want to read more things approximately it!

  Reply
 32. Pretty part of content. I simply stumbled upon your blog
  and in accession capital to say that I get actually enjoyed account your
  blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds or even I fulfillment you get right of entry to constantly quickly.

  Reply
 33. I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never
  found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me.
  In my view, if all webmasters and bloggers
  made good content as you did, the internet will
  be much more useful than ever before.

  Reply
 34. Ahaa, its nice conversation concerning this piece of writing here
  at this webpage, I have read all that, so now me also commenting at this place.

  Reply
 35. Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it
  😉 I will revisit yet again since i have saved as a favorite it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be
  rich and continue to guide others.

  Reply
 36. Generally I do not read article on blogs, but I
  would like to say that this write-up very compelled me to check
  out and do so! Your writing taste has been amazed me.
  Thank you, very nice article.

  Reply
 37. It iss thee bsst timke tto mae a feew plaans for tthe loong run and itt iss tie too bee happy.

  I have read this suubmit andd iff I coould I wjsh too recommenjd youu feww fasscinating ssues or tips.

  Perhsps yyou could wrie subsequennt rticles relatin to this
  article. I dssire tto lesrn more issues approxijately it!

  Reply
 38. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The words in your
  content seem to be running off the screen in Chrome.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with
  browser compatibility but I figured I’d post to let you know.

  The style and design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Many thanks

  Reply
 39. I have been browsing on-line more than 3 hours today, but I by no means discovered any attention-grabbing
  article like yours. It is pretty value enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made just right content material as you probably did, the web might be much more useful than ever before.

  Reply
 40. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I have read this post and if I could I wish to suggest you
  some interesting things or tips. Perhaps you can write
  next articles referring to this article. I wish to read even more things about
  it!

  Reply
 41. I just could not leave your web site prior to suggesting that I
  extremely loved the usual info a person supply to your guests?
  Is going to be back frequently in order to investigate cross-check new posts

  Reply
 42. Hey just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem
  to be running off the screen in Ie. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but
  I figured I’d post to let you know. The design and style look great
  though! Hope you get the issue resolved soon. Kudos

  Reply
 43. Thanks for ones marvelous posting! I genuinely enjoyed
  reading it, you could be a great author. I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back in the future.
  I want to encourage yourself to continue your great posts, have a nice
  evening! Liverpool nya trøje

  Reply
 44. Very good site you have here but I was wanting to know if you knew of
  any community forums that cover the same topics discussed here?
  I’d really like to be a part of online community where I can get responses from other experienced people that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Kudos! Barcelona Fußball Trikots

  Reply
 45. I’m extremely pleased to find this site. I need to to
  thank you for ones time due to this fantastic
  read!! I definitely appreciated every little
  bit of it and i also have you bookmarked to check out new information in your
  blog.

  Reply
 46. It’s appropriate time to make some plans for
  the future and it is time to be happy. I’ve read this post and
  if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions.
  Maybe you could write next articles referring to this article.
  I desire to read even more things about it!

  Reply
 47. Hi, i read your blog occasionally and i
  own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses?
  If so how do you prevent it, any plugin or anything
  you can advise? I get so much lately it’s driving me
  crazy so any assistance is very much appreciated.

  Reply
 48. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or advice.
  Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

  Reply
 49. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different web browsers and I must say this blog loads a
  lot faster then most. Can you recommend a good hosting
  provider at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

  Reply
 50. It is appropriate time to make some plans for the longer term and it is time to be happy.
  I’ve learn this put up and if I may just I desire to suggest you few attention-grabbing issues or advice.
  Maybe you can write next articles relating to this article.
  I desire to learn more things approximately it!

  Reply
 51. I am really impressed with your writing skills and also with the layout
  on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it’s
  rare to see a great blog like this one today.

  Reply
 52. It is the best time to make some plans for the future and
  it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or tips.
  Maybe you could write next articles referring to
  this article. I want to read more things about it!

  Reply
 53. I have been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any
  interesting article like yours. It is pretty worth enough for me.
  In my view, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web
  will be much more useful than ever before.

  Reply
 54. A different issue is really that video gaming became one of the all-time greatest forms of entertainment for people spanning various ages. Kids engage in video games, and also adults do, too. The particular XBox 360 is probably the favorite games systems for those who love to have a lot of video games available to them, as well as who like to play live with some others all over the world. Many thanks for sharing your ideas.

  Reply
 55. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this
  superb blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account.
  I look forward to brand new updates and will share this site with my Facebook group.
  Talk soon!

  Reply
 56. I will immediately seize your rss as I can’t find
  your e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any?
  Kindly permit me recognize in order that I may just subscribe.
  Thanks.

  Reply
 57. Everyone loves what you guys tend to be up too. This type of clever work and coverage!
  Keep up the excellent works guys I’ve added you guys to my own blogroll.

  Reply
 58. You made some decent points there. I checked on the internet to find out more
  about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

  Reply
 59. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any
  interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me.
  In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did,
  the web will be much more useful than ever before.

  Reply
 60. It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things
  or advice. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I want to read more things about it!

  Reply
 61. Thank you for your blog post. Thomas and I happen to be saving to get a new publication on this subject and your article has made people like us to save the money. Your opinions really responded to all our inquiries. In fact, greater than what we had recognized prior to when we found your wonderful blog. My partner and i no longer have doubts plus a troubled mind because you have truly attended to our needs in this post. Thanks

  Reply
 62. I’ll right away snatch your rss feed as I can not in finding your e-mail
  subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any?
  Kindly let me realize so that I may subscribe.

  Thanks.

  Reply
 63. I believe that is one of the such a lot significant information for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on few normal things, The website taste is ideal, the articles is in reality great :D. Good activity, cheers.

  Reply
 64. Wow! This blog looks just like my old one!
  It’s on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout
  and design. Great choice of colors!

  Reply
 65. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the
  guide in it or something. I feel that you could do
  with some p.c. to pressure the message house
  a little bit, however other than that, this is fantastic blog.
  A great read. I’ll certainly be back.

  Reply
 66. Your mode of describing the whole thing in this paragraph is genuinely nice, every one be capable of without difficulty be aware of it,
  Thanks a lot.

  Reply
 67. It is perfect time to make some plans for the future and it
  is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some
  interesting things or tips. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read even more things about it!

  Reply
 68. It’s perfect time to make some plans for the longer term and it is time to be happy.
  I’ve learn this post and if I may just I desire to counsel you few
  fascinating issues or advice. Maybe you could write subsequent articles relating to this article.
  I desire to read more issues approximately it!

  Reply
 69. It’s the best time to make some plans for the long run and it is time
  to be happy. I’ve read this publish and if I may I desire to counsel you few attention-grabbing things or advice.
  Perhaps you could write next articles regarding this article.

  I desire to learn more things about it!

  Reply
 70. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was
  just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you prevent it, any plugin or anything
  you can suggest? I get so much lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.

  Reply
 71. An impressive share! I have just forwarded this
  onto a colleague who had been conducting a little homework on this.
  And he actually bought me dinner because I discovered it
  for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanks for spending the time to talk about this subject here on your web site.

  Reply
 72. It is the best time to make some plans for the future and it’s time
  to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting
  things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read more things about it!

  Reply
 73. It’s perfect time to make some plans for the long run and it is time to be
  happy. I have learn this publish and if I may
  just I wish to counsel you some attention-grabbing things or suggestions.
  Perhaps you can write subsequent articles referring to this
  article. I desire to read even more issues about it!

  Reply
 74. Hello! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to give it a look.
  I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and
  will be tweeting this to my followers! Great blog and superb design.

  Reply
 75. Hello would you mind stating which blog platform you’re using?

  I’m planning to start my own blog soon but I’m having a hard time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.

  P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

  Reply
 76. The Taxonomy LaЬoratߋry may seem peгplexing, ɑs the response hinges on an unnoticeable
  pipeline that sսpplies watr to the pⅼant іn the
  tube. reveal the ᥙnseеn pipe along the roof befоre
  turning on thе water pump by beаming the thumbs ups making the vegetation grow into stairs.

  Reply
 77. CC

  Hey there! Do you know if they make any plugins to
  safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard
  on. Any recommendations?

  Reply
 78. I have been surfing online greater than three hours today, yet I never found any
  interesting article like yours. It is pretty value sufficient for me.
  In my view, if all webmasters and bloggers made just right content as you did, the internet can be a lot more useful
  than ever before.

  Reply
 79. Howdy, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just
  wondering if you get a lot of spam comments?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything
  you can recommend? I get so much lately it’s driving me insane so any assistance is
  very much appreciated.

  Reply
 80. It is the best time to make some plans for the longer
  term and it is time to be happy. I have read this put up and if I may just I wish to recommend you few attention-grabbing things or
  advice. Perhaps you could write subsequent articles referring to
  this article. I desire to read even more things approximately it!

  Reply
 81. I carry on listening to the news update lecture about getting free online grant applications so I have been looking around for the best site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

  Reply
 82. Howdy would you mind letting me know which web host you’re
  working with? I’ve loaded your blog in 3 different web browsers
  and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable
  price? Many thanks, I appreciate it!

  Reply
 83. Thanks for the good writeup. It if truth be told was once a entertainment account it. Glance complex to more introduced agreeable from you! By the way, how can we keep up a correspondence?

  Reply
 84. I will immediately clutch your rss as I can not in finding your email
  subscription hyperlink or newsletter service. Do you
  have any? Please allow me understand in order that I may subscribe.
  Thanks.

  Reply
 85. This is the right blog for everyone who wants to understand this topic.
  You understand so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want
  to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that’s been discussed for decades.
  Wonderful stuff, just excellent!

  Reply
 86. Howdy! I know this is somewhat off topic but I
  was wondering which blog platform are you using for this website?
  I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues
  with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

  Reply
 87. I will right away seize your rss as I can’t to find your e-mail subscription link or e-newsletter
  service. Do you have any? Kindly let me understand
  in order that I may subscribe. Thanks.

  Reply
 88. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your
  post seem to be running off the screen in Chrome. I’m not sure if this is a
  format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know.
  The design look great though! Hope you get the issue solved soon. Kudos

  Reply
 89. I’m not certain where you are getting your information, however great topic.

  I needs to spend a while finding out more or working out more.

  Thanks for wonderful information I was on the lookout for this info for my mission.

  Reply
 90. Outstanding post but I was wanting to know if
  you could write a litte more on this subject?
  I’d be very grateful if you could elaborate a little bit
  further. Thanks!

  Reply
 91. Hey there just wanted to give you a quick heads up.

  The words in your article seem to be running off the screen in Internet explorer.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The style and design look great though! Hope you get the issue fixed soon.
  Thanks

  Reply
 92. Heya superb blog! Does running a blog similar to this require a great deal of work?
  I’ve virtually no knowledge of computer programming however I had been hoping
  to start my own blog in the near future.
  Anyhow, if you have any ideas or tips for new blog owners please share.
  I understand this is off topic but I just wanted to ask.
  Cheers!

  Reply
 93. Greetings from Ohio! I’m bored to tears at work so I decided to
  check out your website on my iphone during lunch break.
  I really like the information you provide here and can’t wait to take a look
  when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my mobile ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!

  Reply
 94. It’s appropriate time to make some plans for the
  future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you
  few interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

  Reply
 95. I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting
  article like yours. It’s pretty worth enough for me.
  Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

  Reply
 96. certainly like your website however you have to take a look at the spelling on several of your
  posts. Many of them are rife with spelling problems and I
  in finding it very bothersome to inform the truth on the other hand I’ll definitely come back again.

  Reply
 97. I think this is one of the most important info for me. And i’m glad
  reading your article. But should remark on few general things,
  The site style is great, the articles is really nice : D.
  Good job, cheers

  Reply
 98. It is appropriate time to make some plans for the future and it is
  time to be happy. I’ve learn this post and if I may I want to suggest you
  some fascinating things or advice. Maybe you can write next articles relating to this article.
  I wish to read even more things about it!

  Reply
 99. Ahaa, its pleasant conversation regarding this piece of writing at this place at
  this webpage, I have read all that, so now me also commenting
  here.

  Reply
 100. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or tips.
  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I want to read even more things about it!

  Reply
 101. It’s perfect time to make a few plans for the longer term and it is time to be happy.
  I’ve read this put up and if I may just I want to recommend you few interesting issues or suggestions.
  Perhaps you could write subsequent articles referring to this article.
  I wish to learn even more things about it!

  Reply
 102. It’s the best time to make some plans for the future
  and it is time to be happy. I have read this post
  and if I could I desire to suggest you some interesting things or tips.
  Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I desire to read even more things about it!

  Reply
 103. Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However
  I am encountering troubles with your RSS.

  I don’t understand the reason why I am unable to join it.
  Is there anyone else getting identical RSS issues?

  Anyone that knows the solution can you kindly respond?

  Thanx!!

  Reply
 104. I’ve been browsing online greater than 3 hours today, yet I never found any
  fascinating article like yours. It is pretty value sufficient for me.
  In my view, if all webmasters and bloggers made just
  right content as you did, the net might be much more helpful than ever before.

  Reply
 105. I blog often and I seriously thank you for your information. Your article has really peaked my interest.
  I’m going to bookmark your blog and keep checking for new information about once a week.
  I subscribed to your Feed as well.

  Reply
 106. Excellent blog! Do you have any recommendations for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost
  on everything. Would you propose starting with a free platform like
  Wordpress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed ..
  Any ideas? Thanks!

  Reply
 107. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was
  wondering your situation; we have developed some nice
  methods and we are looking to swap methods with other folks, why not shoot me an email if
  interested.

  Reply
 108. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this website. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has encouraged me to get my own blog now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

  Reply
 109. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one
  and i was just curious if you get a lot of
  spam responses? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.

  Reply
 110. It is appropriate time to make some plans for the long run and it is time to be happy.
  I’ve read this put up and if I may just I wish to suggest you few interesting issues or advice.
  Maybe you could write next articles relating to this article.
  I want to read even more issues approximately it!

  Reply
 111. It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to
  be happy. I have learn this put up and if I may I desire to
  counsel you few fascinating things or tips. Maybe you
  can write next articles referring to this article.
  I want to read more issues approximately it!

  Reply
 112. Thank you a lot for sharing this with all of us you actually recognise what you’re speaking about!
  Bookmarked. Please additionally visit my web site =).
  We will have a link trade contract between us

  Reply
 113. It is perfect time to make some plans for the
  future and it’s time to be happy. I’ve read this post and
  if I could I desire to suggest you few interesting things
  or tips. Perhaps you could write next articles referring to
  this article. I desire to read more things about it!

  Reply
 114. I absolutely love your blog.. Excellent colors & theme.
  Did you build this amazing site yourself? Please reply back as I’m
  hoping to create my own personal site and would like
  to learn where you got this from or just what the theme is named.
  Cheers!

  Reply
 115. Hello there! I could have sworn I’ve visited this site before
  but after going through some of the posts I realized it’s
  new to me. Anyhow, I’m definitely pleased I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

  Reply
 116. Just want to say your article is as surprising. The clarity to your publish is simply spectacular and
  that i can think you are a professional on this subject.

  Fine with your permission let me to grasp your RSS feed to stay updated with
  impending post. Thanks 1,000,000 and please keep up the rewarding work.

  Reply
 117. Hey there! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to give it a
  look. I’m definitely enjoying the information.
  I’m bookmarking and will be tweeting this to
  my followers! Wonderful blog and fantastic design.

  Reply
 118. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a friend who was doing a little research on this.
  And he actually bought me breakfast simply because I discovered it for him…
  lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
  But yeah, thanks for spending some time to talk about this topic here on your
  blog.

  Reply
 119. Hi would you mind sharing which blog platform
  you’re using? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different
  then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!

  Reply
 120. I’ll immediately grab your rss feed as I can not find your e-mail subscription link or newsletter
  service. Do you’ve any? Kindly allow me recognise so that I
  could subscribe. Thanks.

  Reply
 121. I’ll immediately snatch your rss as I can not to find your e-mail subscription link or e-newsletter service.
  Do you’ve any? Kindly permit me recognise so that I may just subscribe.
  Thanks.

  Reply
 122. I enjoy what you guys are up too. Such clever
  work and exposure! Keep up the excellent works guys I’ve added you guys to my personal blogroll.

  Reply
 123. I simply could not depart your web site before suggesting that I really loved the usual info
  a person provide on your guests? Is gonna be back incessantly
  in order to inspect new posts

  Reply
 124. I’ve been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.

  It is pretty worth enough for me. In my opinion,
  if all website owners and bloggers made good content as you did,
  the internet will be a lot more useful than ever before.

  Reply
 125. Hello there! This post could nnot bbe writrten much
  better! Loooking aat tgis artficle remnds mee oof myy pevious roommate!

  He continually keplt peaching aboht this. I mosst certainly ill send tthis article to him.
  Pretry sure he’s going to hzve a good read. I
  apprecciate you ffor sharing!

  Reply
 126. Hi there, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

  Reply
 127. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re using?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a
  lot quicker then most. Can you suggest a good hosting provider at a honest price?
  Thanks, I appreciate it!

  Reply
 128. I have been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like
  yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all site
  owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

  Reply
 129. Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
  a few months of hard work due to no back up. Do you have any solutions to prevent hackers?

  Reply
 130. I skip Wawa Hence a lot! I even wrote toward them inquiring them in the direction of occur in the direction of San Antonio, haha! I as well received my Texan boyfriend hooked upon Wawa each time we frequented my loved ones. With any luck , we just take stationed someplace exactly where Wawa is quickly! And for the history, I’ve been toward Buc ee’s and it doesn’t occur stop toward Wawa. Is it larger Certainly. Are the meals and costs much better No.

  Reply
 131. We are a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
  Your web site provided us with valuable information to work on. You have done a formidable task and our entire community can be grateful
  to you.

  Reply
 132. Generally I don’t learn post on blogs, but I would like to say
  that this write-up very pressured me to try and do so!
  Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great article.

  Reply
 133. 채팅방 |친목 |만남사이트 |외로움 |CHAT |헌팅 |솔로 |무료채팅 |펜팔 |소개팅어플순위 |중개 |채팅어플 |중년 |만남 |소모임어플 |채팅사이트 |교제 |쪽지 |커플 |번개 |소개팅어플 |연인 |심심할때할만한것 |채팅 |남자소개팅옷 |채팅앱추천 |낯선사람과의대화 |데이트메이트 |유부녀남자친구 |번개팅 |무료만남어플 |이성친구 |카톡친구 |무료소개팅어플 |무료채팅어플 |눈팅 |사교춤 |급만남 |카페채팅 |심쿵어플 |CHATTING |돌싱카페 |오픈채팅방 |국제연애 |채팅앱 |체팅 |외국인친구사귀기 |여의도데이트 |중년채팅 |만남어플 |벙개 |하늘사랑채팅 |세이클럽타키 |무료채팅사이트 |여자꼬시는법 |심쿵소개팅 |해운대헌팅 |혼술집 |여자친구데이트 |은하수다방 |부산헌팅 |성인채팅 |골프조인방 |무료체팅 |앤조이 |카톡친구만들기 |부산채팅 |유료채팅 |건전한채팅 |아줌마채팅 |클럽채팅 |아바타채팅 |낯선사람과대화하기 |무료채팅추천 |광주채팅 |채팅사이트추천 |인터넷채팅사이트 |여자채팅 |이성채팅 |골프조인사이트 |제주채팅 |추천채팅 |채팅게임 |울산채팅 |지역별채팅 |소개팅남자옷 |건전한채팅사이트 |건전채팅 |분당산악회 |인천채팅 |등산회 |인기채팅사이트 |즉시만남 |출장대행 |만남앱 |중년취미 |20대채팅 |분당모임 |대구채팅 |인터넷채팅방 |재미교포결혼 |즐거운만남 |채팅방사이트 |완전무료채팅 |채팅만남사이트 |배트남여성 |지역채팅 |라이브채팅 |일대일채팅 |인기채팅 |미팅어플 |실시간대화 |주말동호회 |30대채팅 |돌싱소개팅 |즉석미팅 |무료만남 |일대일미팅 |챗팅 |중년소개팅 |여자만나는방법 |남친구함 |무료만남사이트 |킹카클럽 |아줌마만남 |커플메니저 |소개팅카페 |여자만나는법 |오프라인미팅 |인터넷음악방송 |결혼방법 |결혼상담관리사 |매칭사이트 |여자소개팅 |30대미팅 |남자친구사귀는법 |40대채팅 |소셜데이팅 |채팅싸이트 |채팅추천 |BJ방송 |20대미팅 |무료소개팅사이트 |부부만남 |무료재혼사이트 |쳇팅사이트 |부산미팅 |수원만남 |실시간만남 |만남채팅 |대구미팅 |체팅사이트 |소개팅주선 |등산모임 |청주결혼정보업체 |평일여행 |친구사귀기 |무료결혼상담소 |새로운만남 |무료소개팅 |남자친구구함 |남여만남 |40대미팅 |돌싱까페 |대구돌싱 |30대소개팅사이트 |실시간채팅 |40대만남 |인터넷소개팅 |만남주선사이트 |여친구함 |여자만나기 |여자만남 |인터넷채팅 |만남사이트추천 |채팅창 |울산만남 |채팅만남 |대화방 |여친구하기 |4050 |중매쟁이 |여자친구구함 |광주미팅 |주말산행 |매너만남 |인천만남 |이성친구만들기 |여자친구소개 |온라인채팅 |대전만남 |20대소개팅사이트 |40대모임 |컴퓨터채팅 |당일만남 |구미결혼정보회사 |커플만들기 |이성친구찾기 |소개팅미팅 |단체모임 |소개팅싸이트 |대구만남 |골프모임 |제주만남 |대학생소개팅 |광주만남 |번개만남 |중년모임 |대전미팅 |인터넷만남 |애인만들기 |만남주선 |3040미팅 |지역만남 |이성찾기 |애인만들기사이트 |서울미팅 |50대만남 |포항소개팅 |이성만남 |애인찾기 |돌싱동호회 |대학생미팅 |솔로탈출 |음악카페 |인연찾기 |미팅사이트 |여자친구사귀고싶어요 |모바일채팅 |애인구하기 |중년카페 |중년남성 |챗 |50대채팅 |만남싸이트 |소셜데이트 |채팅하기 |중년만남 |친구만남 |체팅싸이트 |이성교제 |제주결혼 |전북결혼정보회사 |인천결혼정보업체 |셀프소개팅 |맞선의상 |노인재혼 |기독교결혼 |결혼대행업체 |가톨릭결혼 |50대싱글모임 |포항결혼 |솔로여행 |커플메이커 |번팅 |40대채팅사이트 |연애사이트 |3040만남 |40대소개팅 |미팅카페 |10대채팅 |40대노총각 |공짜채팅 |무료챗팅 |중년채팅방 |무료채팅방 |청주채팅 |성인소개팅 |채팅방추천 |실시간체팅 |조이채팅 |음악채팅 |무료채팅창 |즉석만남 |데이트알바 |엔조이사이트 |벙개모임 |인터넷무료채팅 |성인만남사이트 |아이폰낯선사람 |낯선사람과의대화포인트버그 |가가라이브사진 |가가라이브신고 |가가라이브위치추적 |가가홈런 |가가랑ㅣ브 |가가라이브어플 |라인여자 |가가라이브인증 |가가라이브라인 |가가라이브신상 |가가라이브정지 |가가라이브 |포인트없는만남 |결제없는소개팅어플 |포인트없는만남사이트 |결제없는만남 |채팅 |가가라이브같은 |가가라이브여자 |가가라이브2 |가가라이브레전드 |가가런 |무료번개 |가가라이브3 |가가라이브같은곳

  Reply
 134. Have you ever thought about creating an ebook or guest authoring on other
  sites? I have a blog based on the same ideas you discuss and would really like to
  have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work.

  If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

  Reply
 135. Thank you for some other informative website.
  Where else could I am getting that kind of information written in such an ideal means?
  I’ve a challenge that I am just now running on, and I
  have been on the glance out for such information.

  Reply
 136. This is very fascinating, You are an overly skilled blogger.
  I’ve joined your rss feed and stay up for searching for more of your magnificent post.
  Additionally, I’ve shared your website in my social networks

  Reply
 137. Its such as you learn my thoughts! You appear
  to grasp a lot approximately this, such as
  you wrote the e book in it or something. I think that you just
  can do with some % to drive the message home a bit,
  but instead of that, that is magnificent blog.
  A fantastic read. I will certainly be back.

  Reply
 138. Hmm it seems like your site ate my first comment (it
  was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and
  say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too
  am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.

  Do you have any points for first-time blog writers?
  I’d certainly appreciate it.

  Reply